Børn med hyperhidrose

Hyperhidrose kan føre til mistrivsel i skolen, ved fritidsaktiviteter og problemer med at skabe venskaber

 

Behandling

Vær opmærksom

Hyperhidrose hos børn kan komme til udtryk på forskellige tidspunkter i barndommen. Nogle forældre bemærker ikke, at deres barn har hyperhidrose, mens andre opdager den øgede svedtendens allerede hos deres spædbørn. For nogle børn viser hyperhidrose sig først i alderen 8-9 år.

Børn med hyperhidrose kan opleve hverdagen lige så udfordrende som voksne med hyperhidrose. Hyperhidrose kan føre til mistrivsel i skolen, ved fritidsaktiviteter og problemer med at skabe venskaber. Det kan være svært for børn at holde i hånden, hvis de sveder meget på hænderne, ellers bruge en iPad, fordi skærmen har svært ved at reagere ved fugtige fingre. Børn kan også opleve, at venner tager afstand eller driller dem med deres øgede svedtendens. Af den grund er din vigtigste rolle som forælder at støtte dit barn og forhindre spiralen af negative tanker. Der er forskellige ting, som du kan gøre for at hjælpe og vejlede dit barn med at håndtere sin hyperhidrose.

Vigtigt at tale åbent med barnet

Hyperhidrose opleves ofte, som er en pinlig og skamfuld sygdom, derfor er det vigtigt, at du som forælder skaber en relation til dit barn, hvor I kan tale åbent om hyperhidrose. Hyperhidrose er en kronisk sygdom og på nuværende tidspunkt findes der ikke en ”kur”. Dit barn skal lære at leve med sin hyperhidrose resten af livet. Tal derfor jævnligt med dit barn om sygdommen, trivsel i skolen og de udfordringer, som dit barn oplever.

Behandling af børn med hyperhidrose

Der eksisterer forskellige behandlingsmuligheder for børn, men vi anbefaler at disse først tages i brug, når dit barn selv ønsker behandling.

Vi anbefaler: