Håndkøbspræparater

Cremer og deodoranter

 

Behandling

Antiperspirant med aluminium chlorid

Antiperspiranter med aluminium chlorid er antiperspiranter med kraftigere virkning end normale antiperspiranter, og anbefales derfor til patienter med hyperhidrose. Produkterne findes både som cremer og deodoranter, der kan bruges på hænder, fødder og nogle gange krop og ansigt. Aluminium chloriden går ind og blokerer svedkitlerne ligeledes midlertidigt. Produktet kan fås med varierende styrker og som både roll-on og creme. De typiske koncentrationer af aluminium chlorid hexahydrat er 10-15% til behandling under armene. Ved behandling af hænder og fødder er det ofte nødvendigt at anvende en koncentration på 30%.

De kraftigste aluminium chlorid hexahydrater kan virke lokalt irriterende på huden og dermed medfører svie, kløe samt hududslæt. Det er vigtigt, at produktinformationen følges for at opnå den bedste effekt, påfør produktet før sengetid og på tør hud.

Det kan være en ide at starte med de lave styrker af aluminium clorid hexahydrat, hvorefter en højere styrke kan afprøves. Antiperspiranter med aluminium chlorid kan købes i Matas og på apoteker, men de stærkeste produkter kræver en recept fra en læge.

Mærker såsom Perspirex og Aluminiumklorid Roll-On laver antiperspiranter med aluminium chlorid.